Home VestiBiznis & Finansije Kriza kuca na vrata univerziteta

Kriza kuca na vrata univerziteta

by bifadmin

Najstariji univerzitet u Velsu, Lampeter, biće merdžovan i preimenovan zbog potrebe da se, radi nedostatka sredstava u ovoj ustanovi, redukuje pola osoblja.

On će se spojiti sa Triniti univerzitetom (Trinity University College), posle 187 godina samostalnog postojanja. Kako javlja Gardijan, još 2007. godine menadžement fakuleta je kritikovan da je finansijski slabo sposoban da studentima pruži dobre uslove školovanja. U julu naredne godine, pokrenuto je pitanje opstanka ovog fakulteta kao samostalnog. Kraj smo već čuli u najavi vesti.

Drugi britanski mediji smatraju da je vitalnost lokalne ekonomije uveliko zavisila od dokazaka studenata, te se nadaju da će novi fakultet uspešnije poslovati.

Inače, Lampeter je izgrađen pod imenom St David’s koledž 1822. godine, kao rezultat javnih i donacija građana, ali i kralja Džordža IV. Dovršen je 1827. i tada je primio prve studente. Do danas je iškolovao mnoge i stekao dobru reputaciju, ali kako se vremena menjaju, ova ustanova očigledno nije bila pripremljena na novo, teže vreme.

Pročitajte i ovo...