Home VestiBiznis & Finansije Mladi stiču znanje o recesiji

Mladi stiču znanje o recesiji

by bifadmin

Prema Gardijanu, ova finansijska kriza pogoduje u velikoj meri ekonomskim fakultetima, na kojima postoji velika navala novopečenih studenata, ali i ostalih koje to interesuje. Smatra se da će zanimanje mladih za ovu sferu produkovati razumnije potrošače.

Profesor John Beath, vodeći predavač na St Andrews university tvrdi da su njegova predavanja, koja su inače otvorena za studente svih fakulteta, ove godine privukla 400 mladih, za razliku od lane, kada je bilo 250 studenata. Veliki broj njih zapravo ne studira ekonomiju ali bi želeo nešto da nauči o njoj, te se profesori prilagođavaju radu sa ne toliko stručnim studentima.

Veliki deo javnog mnjenja (dve trećine) smatra da škole sada treba da uče mlade o finansijama, a polovina roditelja dobija pitanja od dece šta se to dešava sa ekonomijom, mada neki od njih ni sami ne mogu to da objasne svojoj deci.

Inače, aplikacije za fakultete su prošle godine porasle za 7%, ali najviše je skočio udeo mladih koji žele da rade u javnom sektoru, na koji se sada zbog recesije gleda kao na stabilniji. Zack Hocking, predsedavajući „Child trust“ fonda smatra da „je jedna od dobrih stvari recesije to što će izroditi generaciju koja je finansijski mudrija i bolje edukovana da operiše sopstvenim novcem u vremenima ekonomske destabilizacije.“

Pročitajte i ovo...