Home ‘Oće pandemija, neće pandemija?

‘Oće pandemija, neće pandemija?

by bifadmin

Razni mediji prenose razne stvari. Neki panično tvrde da nas očekuje pandemija i prognoziraju milione mrtvih, a neki iznose da je ova stvar „napumpana“ i da bolest zapravo i nije smrtonosna.

Na sajtu Svetske zdravstvene organizacije stoij da se bolest rapidno širi, a Gardijan piše, za razliku od juče kad nas je uveravao da u razvijenim zemljama nije bilo umrlih, da i Amerikanci uskoro očekuju žrtve ove bolesti.

Gradonačelnik Njujorka pak tvrdi da se svi zaraženi dobro oporavljaju i da nema razloga za paniku. Međutim, već 65 Amerikanaca je hospitalizovano. Dr Fukuda, ispred SZO, izjavio je da će najgore proći siromašne zemlje, one su najčešće disproporcionalno teško pogođene i imaju najmanje sredstava da se bore sa svinjskim gripom. Oni istražuju zašto je samo u jednoj zemlji obolelo stanovništvo umiralo.

Međutim, posle sprovođenja nekih analiza, SZO je potvrdila da je u Meksiku samo 7 ljudi umrlo baš od svinjskog gripa. Za onih 142 koje je ministar zdravlja Kordova pominjao nije dokazano. Sada se raspravlja o tome da li su ostali Meksikanci umirali zapravo od običnog gripa. Fukudi još nije jasno zašto Meksikanci jedini umiru od svinjskog gripa, ali postoje tvrdnje da je od 7 žrtava jedna imala tuberkulozu o druga 288 kilograma. Da li je svinjski grip zaista smrtonosan?

Ostavite komentar