Home VestiBiznis & Finansije Talas legalizacije gej brakova?

Talas legalizacije gej brakova?

by bifadmin

Prema rezultatima nedavnog glasanja na ovu temu, većina Njujorčana odobrava istopolne brakove.

Prema Rojtersu, razlozi koje gej aktivisti navode za legalizaciju istopolnih brakova su mnoge povlastice (oko 1.324 njih) koje imate kad ste u braku. Glasači širom američkih država podržavaju gej brakove, na čelu sa najmnogoljudnijim američkim gradom.

Guverner Njujorka, Dejvid Peterson, smatra da ovo pitanje nije irelevantno, već otvara problem nejednakosti. Međutim, glasači koji su naklonjeni zakonskom priznanju ljubavi homoseksulaca su uglavnom mlađi od 34 godine, žene, i ljudi iz urbanih sredina. Republikancima se ova ideja ne sviđa (guverner je inače iz reda Demokrata), kao ni protestantima. Ako se Njujork izbori za legalizaciju gej brakova, neće biti prvi, ispred njega su Konektikat, Masačusets, Vermont i Ajova.

Što se tiče Beograda, odnosno Srbije, kod nas je bilo dovoljno da se u antidiskriminacionom zakonu samo pomene homoseksualizam, pa da počnu da zvone telefoni i da se predlog zakona povuče iz procedure. Nekako smo se (doduše, čupavo i uz ustupke) izborili za ovaj zakon, ali on ne pominje istopolne brakove. Kažu da nismo još zreli za to. Izgleda da nam je još uvek bitnije ko s kim spava od toga koliko mirno možemo da spavamo ne misleći na to šta ćemo sutra.

Pročitajte i ovo...