Home VestiBiznis & Finansije Trenirajmo kritičko mišljenje

Trenirajmo kritičko mišljenje

by bifadmin

U aprilu će Centar za kritičko mišljenje, u saradnji sa Otvorenom komunikacijom (univerzitetska debatna mreža i Centar za obrazovne politike) organizovati četiri vikend sesije u kojima se razvijaju tehnike kritičkog mišljenja.

Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa osnovama debatovanja i kritičkog mišljenja, kroz predavanja o aktuelnim temama (pristupanje Evropskoj uniji, tranziciona pravada, reforma obrazovanja, zaštita životne sredine i sl), gde će biti predstavljeni različiti pogledi na zadate probleme. Osim toga, biće organizovane radionice koje drže debatni treneri sa ciljem da učesnicima razviju što bolje argumentovanje i upotrebu informacija, koje bi na kraju upotrebili u debatama – simulacijama političkog nadmetanja.

Trening je namenjen studentima koji se moraju prijaviti do 24. aprila, šaljući CV i motivaciono pismo na adresu jbacevic@cep.edu.rs.

Ovim stvarima je trebalo da počnemo da se bavimo već 6. oktobra, ali nikad nije kasno, možda će nove generacije zaista naučiti da upražnjavaju demokratiju, a ne njen populistički pojavni oblik.

Pročitajte i ovo...