Home VestiBiznis & Finansije Balkan: U Srbiji najgori životni standard

Balkan: U Srbiji najgori životni standard

by bifadmin

Magazin International Living“ izašao je u javnost sa godišnjim izveštajem o kvalitetu života u državama širom sveta, a na Balkanu najbolji životni standard imaju stanovnici Grčke i Slovenije.

Četvrtu godinu uzastopno, Francuska pruža najbolje uslove življenja svojim državljanima, što je odlučeno prema kriterijumima jeftinog života, malih poreza, klimatskih uslova, mogućnosti za započinjanje posla i sl.

BIRNje sažeto preneo rezultate izveštaja koji se tiču Balkana, prema kojima od 195 zemalja Slovenija zauzima 29. mesto, a Grčka 38-mo. Ostale zemlje iz okruženja se nisu toliko proslavile uslovima života koje nude svojim stanovnicima, Bugarska je na 42 poziciji, Hrvatska 51, Rumunija 64, a Albanija 66. Države koje prolaze kroz slične probleme kao i mi, zauzele su goru poziciju, Makedonija je 70-ta, BiH 78-ma, a na najgoroj poziciji smo, naravno mi, sa svojim 79. mestom.

Mlađe balkanske države, Kosovo i Crna Gora nisu analizirane, te se ne možemo porediti sa doskorašnjim članicama naše zajednice.

Najgore uslove života u širim, svetskim, razmerama nude Irak, Avganistan, Jemen, Sudan i Somalija. To sigurno nije zbog klime.

Pročitajte i ovo...