Home VestiBiznis & Finansije Išamarana profesorka krila „sramotu“

Išamarana profesorka krila „sramotu“

by bifadmin

Snimak šamaranja profesorke Marije Mošić iz Sremske Mitrovice izvazvao je burnu reakciju javnosti. Za ovaj incident se saznalo tek kada je jedan od učenika okačio klip na Internet, dok je profesorka hemije „zbog sramote“ krila ovaj nemili događaj. Međutim, ispostavilo se da nije u pitanju samo sramota, i protiv profesorke se vodi disciplinski postupak jer je ona prva udarila učenika.

Poslednji školski dan u Srednjoj tehničkoj školi u Sremskoj Mitrovici, doneo je razočarenje starijoj profesorki hemije, koja je išamarana od strane petnaestogodišnjeg učenika, zbog toga što nije htela da mu ispravi ocenu.

Dok je korpulentni tinejdžer prvo pokušao da joj otme dnevnik, ona ga je udarila, ali je nakon toga išamarana od strane đaka, a ostali učenici su nemo gledali događaj, neki čak i snimali. Osramoćena profesorka to nije prijavila kolegama, te je otišla kući kao da se ništa nije desilo. Međutim, hvala youtube-u, ovaj incident je ipak izašao u javnost, te je i uprava škole saznala za događaj. Protiv maloletnika je podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja, a tekući školski disciplinski postupak istražuje odgovornost drugih đaka i profesora.

Deca tvrde da nisu ustala u odbranu profesorke zato što je nasilni učenik najjači u razredu i svi ga se boje, a mi vam nudimo priilku da vidite ružan primer iz domaće prosvetne prakse:

Pročitajte i ovo...