Home VestiBiznis & Finansije Srbija: 70% građana pogođeno krizom, smatra da najgore tek dolazi

Srbija: 70% građana pogođeno krizom, smatra da najgore tek dolazi

by bifadmin

Istraživanje Medium Gallupa je pokazalo da 47 odsto građana Srbije smatra da će njihova finansijska situacija ostati ista, 31 odsto očekuje pogoršanje, a 13 odsto poboljšanje, a više od 70 odsto građana je mere Vlade Srbije za ublažavanje efekata krizte ocenilo neuspešnim.

Oko 70 odsto građana Srbije oseća svetsku ekonomsku krizu, pokazalo je istraživanje agencije Medium Gallup. Manje od 15 odsto građana smatra da trenutno živi dobro, svaki drugi je kazao da živi loše, ili neizdrživo, a svaki treći da živi podnošljivo.

Serija istraživanja o uticaju ekonomske krize i oceni rada vlade Srbije koja je sprovedena od aprila do juna anketiranjem 1.018 građana Srbije, pokazala je da čak 70 odsto stanovništva smatra da najgori deo krize tek dolazi.

Oko devet odsto građana Srbije se uopće ne oseća pogođeno svetskom ekonomskom krizom, a takav odgovor najviše su davali mlađi od 34 godine, višeg ili visokog obrazovanja, u Beogradu ili jugoistočnoj Srbiji, a posebno građani čiji su mesečni prihodi iznad 48.000 dinara (iznad 500 evra) po članu domaćinstva.

Za 55 odsto ispitanih situacija se jako ili uglavnom pogoršala u usporedbi sa prethodnih godinu dana, za oko 40 odsto građana ostala ista, dok se samo sedam odsto anketiranih izjasnilo da im se materijalna situacija popravila.

Istraživanje Medium Gallupa je pokazalo da 47 odsto građana Srbije smatra da će njihova finansijska situacija ostati ista, 31 odsto očekuje pogoršanje, a 13 odsto poboljšanje.

Više od 70 odsto građana Srbije je ocenilo da je suočavanje vlade Srbije i državnih organa sa svetskom ekonomskom krizom bilo u potpunosti ili uglavnom neuspešno, dok samo 16 odsto smatra da se Vlada i državni organi uspešno nose sa krizom.

Pročitajte i ovo...