Home VestiBiznis & Finansije Prodaja Briona?

Prodaja Briona?

by bifadmin

Ako imate 2,5 milijarde evra viška a oduvek ste želeli da posedujete neki od mediteranskih arhipelaga, pruža vam se mogućnost da kupite ostrva koja su bila omiljena Titova destinacija – Brione. Zanimljivo je da ovaj podatak još uvek nije objavila hrvatska štampa, ali italijanska, slovenska i britanska tvrdi da su vesti proverene.

Kako The Independent javlja, ostrva na kojima je Josip Broz ugošćavao poznate svetske političare i druge slavne ličnosti, Hrvatska je odlučila da proda. Pretpostavlja se da je razlog ovome sve dublja kriza, odnosno pad stranih investicija u ovu državu za 40 % i BDP-a za 5%. Najveće ostrvo iz arhipelaga koji se prodaje, Veliki Brion, procenjuje se na 1,2 milijarde evra, a ceo arhipelag, koji obuhvata 14 ostrva, na dva puta veću sumu.

Osim čistog mora i bujne flore, ova ostrva sadrže ostatke antičkih rimskih dobara, kao i fosilne ostatke stopa dinosaurusa. Nalaze se nekoliko kilometara zapadno od istarske obale, i ukupne su površine 36,3 kvadratna kilometra.

Međutim, sajt vijesti.net. u tekstu pod naslovom „Znaju li oni više? „, piše da je ili strana štampa „istrčala pred rudu“ sa ovom objavom ili neko u njihovoj zemlji taji ovu vest.

Pročitajte i ovo...