Home VestiBiznis & Finansije Marš protiv nasilja

Marš protiv nasilja

by bifadmin

Marš protiv nasilja, mirna protestna šetnja građana koji se protive sve učestalijem nasilju na ulicama Beograda, održaće se u četvrtak na Platou ispred Filozofskog fakulteta u 17 časova.

Prema pisanju 24 sata, Marš organizuju omladina Helsinškog odbora za ljudska prava, pokret Evropa nema alternativu i Gej strejt alijansa, uz podršku Inicijative mladih za ljudska prava, Evropskog pokreta u Srbiji i Beogradskog centra za ljudska prava. Od partija podršku skupu dali su LDP, DS i SDU.

U Ministarstvu za ljudska i manjinska prava kažu da oni neće pozivati na ulične proteste, ali da pravosuđe treba da pokrene postupke protiv počinilaca nasilja. Da podsetimo, još pre šest meseci Ministarstvo za ljudska i manjinska prava iniciralo je zabranu organizacija koje propagiraju netrpeljivost i nasilje, a povodom ovog pitajna oglasilo se i tužilaštvo.

Interenet populacija sve češće pominje fašizaciju Srbije i vladavinu nasilja, a na fejsbuk grupi Koalicije mladih protiv nasilja trenutno ima više od 5 500 članova.

Organizatori skupa su planirali više stotina učesnika, ali sada se čini da će ulicama Beograda prošetati mnogo više ljudi, posebno posle vesti da je Bris Taton, Francuz koga su huligani u centru Beograda premlatiti, jutros preminuo u Kliničkom centru.

Pročitajte i ovo...