Home VestiBiznis & Finansije Skockajte budžet

Skockajte budžet

by bifadmin

U subotu 27. februara u 12 h na platou ispred Terazijske česme, građani će sami, nezadovoljni načinom na koji to radi vlast, u uličnoj akciji pokazivati kako bi oni rasporedili 656 milijardi iz državnog budžeta.

Medija centar poziva građane da učestvuju u ovoj akciji, pokazujući Vladi kako oni žele da se rasporedi novac u 25 ministarstava. Ove godine su mnogi građani besno dočekali novi budžet, koji je u mnogim elementima iracioinalan, pa je tako uprkos panici koja je dignuta zbog svinjskog gripa duplo veći iznos dobilo Ministarstvo za Kosovo od Ministarstva zdravlja.

Po završetku akcije rezultati će biti objavljeni na stranici skockajtebudzet.rs tako da će celokupna javnost imati uvid u želje građana po pitanju raspodele državnih para.

Od javnih ličnosti na ovu akciju pozvane su i neke koje se malo bolje razumeju u javne finansije i ekonomiju uopšte, poput Diane Dragutinović (ministarke finansija), Branke Ljiljak (potpresednice odbora za finansije Skupštine), Radoslava Sretenovića (predsednika DRI) i drugih.

Inače, ova akcija je deo projekta “Oko javnih finansija” koju sprovode Pro Koncept i BIRN sa ciljem unapređivanja budžetskog planiranja i kontrole trođenja javnog novca.

Pročitajte i ovo...