Home Некатегоризовано Berluskoni XVIII: Pismo iz Italistana

Berluskoni XVIII: Pismo iz Italistana

by bifadmin

Prema tvrdnji italijanske štampe najpopulaniji tekst na internetu u Italiji nosi naslov: „Baš je sreća biti građanin Italistana“. Mislim da je red da i naši budu obavešteni o ovom medijskom događaju. Evo kako to pismo glasi u prevodu:

Pozdrav!

Ja sam građanin Italistana.

Živim u naselju „Milano 2“, u zgradi koju je, kao i celo naselje izgradio Predsednik vlade. Radim u Milanu u jednom preduzeću čiji je većinski vlasnik Predsednik vlade. Auto kojim odlazim na posao osiguran je kod agencije, vlasništvo Predsednika vlade, kao što i moje dodatno osiguranje poslodavac plaća kompaniji Predsednika vlade.

car

Svakoga jutra kupujem novine, čiji je vlasnik Predsednik vlade.

Kad moram u banku idem u onu čiji je vlasnik Predsednik vlade.

Popodne, kad izađem sa posla krenem u nabavku u Hipermarket Predsednika vlade, gde kupujem proizvode realizovane u firmama koje pripadaju Predsedniku vlade.

Uveče, ako rešim da odem u bioskop, odem u jednu od sala lanca koji pripada Predsedniku vlade, i gledam film koji je proizvela i distribuirala kompanija  Predsednika vlade (taj film dobija javne subvencije koje dodeljuje vlada čiji je on Predsednik).

Ako, međutim, uveče ostanem kod kuće, često gledam privatnu TV Predsednika vlade, koristeći dekoder koji je proizvela fabrika Predsednika vlade, tako vidim film koji je snimila firma Predsednika vlade i koji je neprekidno prekidan spotovima koje je realizovala reklamna agencija Predsednika vlade.

Dakako da kao zanesenjak gledam fudbalske utakmice i rezultate, jer sam navijač tima čiji je vlasnik Predsednik vlade.

Kada ne gledam TV vlasništvo Predsednika vlade, gledam RAI (državnu TV) čiji su  rukovodioci nominovani od strane parlamentaraca koje je izabrao Predsednik vlade. Onda se zasitim pa odem da „navigam“ na internetu preko provajdera koji je vlasništvo Predsednika vlade.

Kad me prođe volja za TV i internet uzmem knjigu u ruke, izdavačka kuća je vlasništvo Predsednika vlade.

Prirodno, kao u svim demokratskim i liberalnim zemljama, tako i u Italistanu je Predsednik vlade onaj koji predlaže zakone, što ih usvajaju poslanici Parlamenta gde veliki deo većine čine zaposleni i advokati Predsednika vlade, koji upravljaju u mom ličnom interesu!!!!!!!!!!!

Za ime Boga!

Ako mi verujete na reč tu ništa nije neistina. Idućeg vikenda su izbori za deo lokalnih uprava u Italiji pa će se videti, ne da li je, nego kolika je većina građana srećna što su vlasništvo Predsedniku vlade. O tome će biti sledeći nastavak.

Milutin Mitrović

Buldog Feljton

Pročitajte i ovo...