Home VestiBiznis & Finansije Marko Karadžić politički nepoželjan

Marko Karadžić politički nepoželjan

by bifadmin

Marko Karadžić, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska pitanja, nemoćan da bilo šta uradi zbog ograničavanja njegovog rada u ministarstvu, poslao je otvoreno pismo ministru, koje su objavili svi mediji.

U pismu on navodi da je njegov rad sveden na praćenje pravnih akata, iako je jedini u ministarstvu magistrirao na ljudskim pravima, kao i da ministar Čiplić nije reagovao na pretnje koje je Karadžić dobijao. Osim toga, ministar je, po izvodima iz pisma, zaposlio svoju prijateljicu kao pomoćnicu, koja je često psovala i vređala Karadžića. Kada je ovaj snimio njena vređanja na mobilni telefon, isključen mu je poslovni telefon.

Karadžić optužuje Čiplića da se u njegovom radu uočavaju partijski interesi, da je sledbenik poznate ideologije DS-a, te da je mogući razlog ovakvog ponašanja to što je sekretar govorio o Srebrenici rekavši da je u pitanju nedvosmisleni genocid, što je se razmimoilazio u mišljenjima kada je branio Zakon o zabrani diskriminacije z ačije povlačenje je Čiplić glasao sl. Pismo je završio zahtevom: „Uključite me u rad i omogućite da u ministarstvu postoje profesionalni ljudski odnosi. Ja ostavku neću dati jer Srbija nema više vremena za povlačenje pred neznanjem, bezobrazlukom i neradom.“

Pročitajte i ovo...