Home VestiBiznis & Finansije Simpozijum Organizacione nauke i menadžment znanja

Simpozijum Organizacione nauke i menadžment znanja

by bifadmin

Okupljanje akademske javnosti, uglednih privrednika i najboljih studenata uvek je dobitna kombinacija kada je biznis u pitanju. Postavlja se pitanje šta uraditi kako bi se svi oni našli na jednom mestu. Čini se da je Fakultet organizacionih nauka iz Beograda našao način da to sprovede u delo, i ovog juna na Zlatiboru će to ponoviti po dvanaesti put.

U okviru ovogodišnje proslave jubileja 40 godina postojanja, Fakultet organizacionih nauka iz Beograda organizuje dvanaesti Internacionalni simpozijum Symorg 2010 sa temom „Organizacione nauke i menadžment znanja„. Simpozijum će se održati od 9. do 12. juna 2010. na Zlatiboru.

Akademska javnost, eksperti iz prakse i studenti iz celog sveta predstaviće svoje radove i studije slučajeva široj javnosti ovog juna na Zlatiboru. Ovaj simpozijum pruža mogućnosti da pored prezentovanja istraživačkih radova, što je bila praksa prethodnih godina, učesnici pišu i studije slučajeva pomoću kojih će se primenjivati nastava na Fakultetu organizacionih nauka po ugledu na prestižne poslovne škole u svetu. Sve studije slučaja će biti objavljene u knjizi po kojoj će se izvoditi nastava na Fakultetu organizacionih nauka u toku nastavne 2010/2011. godine. Studije slučaja mogu pisati predstavniici samih kompanija, stručni konsultanti koji su radili na tim projektima, ili studenti na osnovu sekundarnih podataka.

Veliko interesovanje među kompanijama izazvala je činjenica da bi došle do višestrukih benefita predstavljanjem neke od situacija koju su uspešno rešile opisanih u vidu studije slučaja. Tim putem bi veliki broj studenata u toku studija čuo za kompaniju, i ono čime se ona bavi. Teorija koja se predaje na Fakultetu organizacinoh nauka bi bila objašnjena na primeru tih kompanija. A i sama kompanija bi mogla da se predstavi velikom broju učesnika simpozijuma iz zemlje i inostranstva.

Program simpozijuma će se realizovati na plenarnim sesijama, u okviru tematskih sekcija i okruglih stolova, koji će obezbediti razmenu ideja i iskustva. Simpozijum pruža šansu za razmatranje i analizu relevatnih pitanja iz oblasti menadžmenta i otvara prostor za nove istraživačke ideje svih učesnika iz zemlje i inostranstva. Poslednjeg dana simpozijuma biće organizovano i nekoliko radionica(eng. work shop) na kojima će zainteresovani učesnici moći da kroz grupnu diskusiju dođu do novih saznanja. Radionice će voditi eminentni stručnjaci, a broj učesnika će biti ograničen. Zainteresovani učesnici će moći da se prijave prilikom registracije.

Rok za prijavljivu učešća je 10. mart 2010. godine.

Više detalja o učešću, smeštaju i prezentaciji radova možete saznati na zvaničom sajtu simpozijuma www.symorg.org, kao i preko twitter naloga http://twitter.com/symorg2010 ili fan strane Symorg na fejsbuku.

Pročitajte i ovo...