Home VestiBiznis & Finansije SNS blizu milion potpisa

SNS blizu milion potpisa

by bifadmin

Pošto pratimo aktivnosti SNS-a na skupljanju potpisa za prevremene izbore, danas smo saznali da je ova partija, izgleda, prikupila 980.000 potipsa građana koji žele nove izbore.

Iako novi izbori ne zavise samo od peticije, partija ovim činom demonstrira svoju političku moć. Ako zaista imaju toliko potpisa, onda će prikupljanje biti uspešno realizovano do planirane godišnje skupštine stranke 24. aprila.

Sa milion potpisa oni žele nove izbore, iz razloga nezadovoljstva načinom rešavanja aktuelne ekonomske krize. Takođe, iz SNS-a kažu da se mora prekinuti tradicija da određeni sektori budu godinama u rukama istih partija, kao što finansijama već deset godina upravlja G17 plus.

Neki stručnjaci, pak, smatraju da je sakupljanje potpisa pokušaj da se delegitimiše aktuelna vlast, bez konkretne ponude rešenja od strane pokretača akcije. Ivan Živkov, sociolog, mišljenja je da demonstracija moći SNS-a ne može uticati na gubljenje podrške Vladi u Skupštini, ali može navesti vladajuće stranke na zaključak da im svako odugovlačenje donosi još nepovoljniju političku situaciju. Politički marketing naprednjaka je uspeo, sada čekamo da vidimo nove trikove vladajućih partija. To je srpska politika.

Pročitajte i ovo...