Home VestiBiznis & Finansije Veliko interesovanje za subvencionisane dinarske kredite

Veliko interesovanje za subvencionisane dinarske kredite

by bifadmin

Banca Intesa i Komercijalna banka počele su juče da primaju zahteve građana za povoljne gotovinske i potrošačke kredite za koje su građani pokazali veliko interesovanje. Samo u Komercijalnoj banci je do 15 časova preuzeto 1.445 zahteva, od kojih je veoma mali broj (62) bio za potrošačke pozajmice.

Pravo na ove zajmove imaju zaposleni, penzioneri i poljoprivrednici koji imaju registrovana domaćinstva. Limit je da sve kreditne rate koje građanin otplaćuje mesečno ne smeju da pređu 30 odsto zarade, mada se očekuje da će ovaj limit biti povećan na 40 odsto. Kamatna stopa je fiksna 7,5 odsto godišnje, a rok otplate je tri godine, s tim što postoji i period počeka od 12 meseci, kada se plaća kamata bez glavnice. Za one koji primaju više od 30.000 a manje od maksimuma za podizanje kredita, odnosno 80.000 dinara, kamata je 8,95 odsto.

Cilj odobravanja ovih dinarskih kredita, sa stanovišta Vlade, je povećanje kupovine moći građana, podsticanje domaće tražnje, brži privredni rast, jačanje domaće valute i podsticaj domaćoj proizvodnji. Da biste digli kredit vaša ukupna primanja moraju biti do 80.000 dinara, uz uslov da ukupna primanja domaćinstva ne prelaze maksimalan neto iznos od 160.000 dinara.

Pročitajte i ovo...