Home VestiBiznis & Finansije Nata Mesarović: Vraća se vreme prisluškivanja zvaničnika pravosuđa

Nata Mesarović: Vraća se vreme prisluškivanja zvaničnika pravosuđa

by bifadmin

Srpska napredna stranka je zatražila ostavku od predsednice Vrhovnog saveta sudstva Nate Mesarović, jer je, po Vučićevim rečima, „govorila neistinu kada je tvrdila da ne zna ko je Vladimir Cvijan”. Kao dokaz za ovu tvrdnju, na konferenciji za novinare oni su pustili snimak razgovora Mesarovićeve i Cvijana, za koji tvrde da je vođen 10. marta. Na ovu akciju naprednjaka, Mesarovićka je odgovorila da se vraća ono najgore vreme u kom bilo ko može da prisluškuje zvaničnike pravosuđa.

Naprednjaci su ovim činom pokazali da su zadržali neke metode borbe koji su tradicionalno karakterisali radikale, odbivši da kažu odakle im pomenuti snimak. Vučić je sarkastično izjavio da mu je traka „pala s neba“ i poetično dodao da mogu da ga muče, ali on neće reći ime čoveka koji mu je dostavio snimak.

U duhu čojstva, napredanjaci se trude da prikupe obiman materijal o korupciji u pravosuđu koji bi potkrepio Cvijanove optužbe. SNS će pomenuti snimak proslediti Tužilaštvu.

Na sve ovo, Nata Mesarović, ima da kaže da nikada nije rekla da ne poznaje Cvijana, već da ne zna ko je on, bila je zbunjena predstavljanjem ovog čoveka kao najvećeg pravnika u Srbiji. Inače, njih dvoje su se službeno sastali jer je Cvijan tvrdio da je bilo korupcije u procesu reizbora sudija.

Da podsetimo, nisu napredanjaci jedini nezadovoljni reformom sudstva, mnogo je sudija koji nisu reizabrani govorilo u medijima o korupciji i „sumnjivim“ izbornim kriterijumima.

Pročitajte i ovo...