Home VestiBiznis & Finansije Donacija Eurobank EFG za projekat „LICEULICE”

Donacija Eurobank EFG za projekat „LICEULICE”

by bifadmin

Eurobank EFG odlučila je da kontinuirano donira novac koji dobija od prodaje korišćenog papira prvim uličnim novinama u Srbiji “Liceulice“, u cilju nastavka pružanja podrške ovom projektu. Eurobanka ovom redovnom novčanom donacijom želi da podrži projekat izdavanja nezavisnog mesečnika “Liceulice“ koji omogućava integraciju i legalnu zaradu najugroženijima, osobama koje žive i/ili rade na ulici.

Eurobank EFG će na račun Smart kolektiva, nosioca projekta “Liceulice“, usmeravati sva sredstva od prodaje korišćenog papira koje ostvaruje iz svoje akcije “Ja recikliram papir, a ti?“. Od oktobra 2008, od kada je pokrenuta ova akcija, Eurobank EFG isporučila je više od 10 tona nesortiranog starog belog papira za reciklažu, što predstavlja uštedu više od 15 tona prirodnog drveta. Ova akcija predstavlja nastavak pokroviteljstva koje je Banka pružila projektu Liceulice – u novembru prošle godine, Eurobanka je donirala kancelarijski nameštaj, koji više ne koristi, u svrhu opremanja redakcije i distributivnog centra Liceulice.

Inače, projekat Liceulice pokrenula je koalicija nekoliko organizacija civilnog društva i pojedinaca, i čine je poznati glumac Branislav Trifunović, Smart kolektiv, Centar za integraciju mladih i Radna organizacija. Cilj ovog društveno odgovornog projekta je realizacija i distribucija magazina, koji bi trebalo da prodaju osobe koje žive i/ili rade na ulici. Svi budući prodavci uličnih novina proći će neophodan trening koji će im omogućiti uključenje i ostanak u ovom projektu, legalnu zaradu i socijalnu integraciju.

Pročitajte i ovo...