Home VestiBiznis & Finansije Rezultati poslovanja MasterCard u Evropi

Rezultati poslovanja MasterCard u Evropi

by bifadmin

Kompanija MasterCard Europe objavila je poslovne rezultate u prvom kvartalu ove godine, za evropski region. Po njima, nastavljen je trend rasta elektronskog plaćanja u regionu, a za MasterCard ovo je početak dobre poslovne godine.

U prvom kvartalu 2010. godine, evropski region je zabeležio bruto rast od 11,9% u dolarima, obim kupovine uvećan je za 13,1%, kupovne transakcije za 14,1%, a gotovinske transakcije su uvećane za 9,1%, u poređenju s prvim kvartalom prethodne godine.

Od 1. januara do 31. marta, vlasnici kartica u Evropi, izvršili su preko 1,8 milijardi kupovnih transakcija svojim MasterCard karticama, uključujući i transakcije preko interneta. Izdato je 201 miliona MasterCard kartica (nisu uključene Maestro® ni Cirrus®) od strane finansijskih institucija korisnikaMasterCard proizvoda širom Evrope, što je povećanje za 4,7% u poređenju s istim kvartalom 2009.

Iz kompanije kažu da su upotreba debitnih kartica i poverenje koje korisnici imaju u njih jaki i da možemo videti kako „plastični evro“ potiskuje keš.

Pročitajte i ovo...