Home VestiBiznis & Finansije MeteoUNIQA: Budite obavešteni o nadolazećem nevremenu

MeteoUNIQA: Budite obavešteni o nadolazećem nevremenu

by bifadmin

Osiguranici UNIQA osiguranja, opštine u Srbiji koje su osiguranici UNIQA osiguranja i gradski štab za zaštitu od elementarnih nepogoda Grada Beograda, zahvaljujući MeteoUNIQA servisu od 01. jula ove godine biće unapred obaveštavani o vremenskim nepogodama. Svi oni će najkasnije dva sata pre nastanka elementarne nepogode u mestu u kome žive, putem SMS-a i / ili e-maila biti obavešteni o nastupajućim vremenskim prilikama i to o: oluji sa naletima vetra većim od 100 km/h, oluji sa obilnom kišom ili gradom, gradom, pljuskovima, obilnim snežnim padavinama i mećavama, ledenoj kiši, poledici i sl.

Tim povodom Komandant Gradskog štaba za zaštitu od elementarnih nepogoda Beograda Branko Smiljanić rekao je da „će preventivno obaveštavanje o nailasku elementarne nepogode, sigurno olakšati rad svima nama i omogućiti da na vreme adekvatno reagujemo i sprečimo štetu, ili spasemo živote. Ovaj servis od značaja je i za građane, koji mogu na vreme da se organizuju i zaštite.“

Dobijajući pravovremene informacije, korisnici servisa MeteoUNIQA mogu na vreme reagovati i preduzeti mere kako bi izbegli i sprečili eventualne materijalne štete na kući, kolima ili firmi; izbeći napuštanje kuće u vremenu kada se očekuje vremenska nepogoda; mogu izbeći putovanje kolima ili izabrati alternativne puteve, zatvoriti prozore, ukloniti auto iz blizine drveća i bandera, ali upozorenje mogu preneti i komšiji kako bi i on na vreme reagovao i zaštitio imovinu ili automobil. MeteoUNIQA je na raspolaganju u bilo kom mestu u Srbiji.

MeteoUNIQA podrazumeva:
■ upozorenja u pogledu tipa i intenziteta ekstremnih meteoroloških pojava
■ precizno upozorenje specijalno za konkretno mesto stanovanja na osnovu
poštanskog broja i u izabranom formatu (SMS poruka ili e-mail)
■ upozorenja dostavljena pravovremeno i pre pojave neželjenih meteoroloških
događaja. Informacije poslate putem SMS-a ili e-maila klijenti primaju samo onda kada
meteorološke pojave prevazilaze normalne vrednosti, u većini slučajeva najkasnije 2 časa pre
njihovog nastanka.

Pročitajte i ovo...