Home VestiBiznis & Finansije Napokon plan gradnje u Beogradu

Napokon plan gradnje u Beogradu

by bifadmin

Iz urbanističkog zavoda u Beogradu kažu da će studija na osnovu koje će se utvrditi zone i pojedinačne lokacije u kojima će se moći graditi soliteri, odnosno prekoračiti pripisani limiti visine gradnje, biti završena do septembra.

E kapija prenosi da se studija bazira na iskustvima drugih evropskih gradova – Barselone, Beča, Dablina, Varšave, Praga – a koji su prema velični ili karakteru slični Beogradu.

Veliki privatni projekti koji predviđaju izgradnju solitera, odnosno zgrada koje prelaze 12 spratova, ne mogu da počnu da se grade dok ne bude završena izrada pomenute studije. Među njima su i izgradnje kule kod hotela „Jugoslavija“ i solitera u Bloku 65 u Novom Beogradu.

Visina objekata u Beogradu propisana je Generalnim planom grada Beograda do 2012. godine. Tim aktom je propisana visina objekata koji se mogu graditi i to prizemlje i šest spratova za stambene zgrade, prizemlje i osam spratova za poslovne zgrade u starom Beogradu i Zemunu i prizemlje i dvanaest spratova za poslovne zgrade na Novom Beogradu.

Pročitajte i ovo...