Home VestiBiznis & Finansije Počeo sa radom Centar za praktičnu politiku

Počeo sa radom Centar za praktičnu politiku

by bifadmin

U Beogradu je počela sa radom nevladina organizacija Centar za praktičnu politiku (Policy center). Centar za praktičnu politiku (u daljem tekstu CPP) je think-tank organizacija u oblasti regionalne saradnje, zaštite ljudskih prava i reforme civilnog sektora u državama zapadnog Balkana.

CPP istražuje, dokumentuje i analizira praksu institucija u oblastima u kojima deluje, na osnovu toga pravi predloge praktičnih politika i preporuke, i zagovara njihovo usvajanje. CPP doprinosi unapređenju civilnog sektora u državama zapadnog Balkana kroz pružanje podrške organizacijama za ljudska prava.

Svoje aktivnosti CPP sprovodi kroz dva programa. Program praktičnih politika i praksi svoj rad fokusira na istraživanje izazova u oblasti regionalne saradnje, prevencije konflikata i zaštite ljudskih prava sa kojima se suočavaju društva zapadnog Balkana. Posebnu pažnju program poklanja prevenciji konflikata u osetljivim područjima zapadnog Balkana kakva su Preševo i Bujanovac i Sandžak. Program podrške organizacijama civilnog društva svoj rad fokusira na reformu civilnog sektora i podršku organizacijama za ljudska prava u izgradnji kapaciteta i stvaranja održivog sistema upravljanja organizacijom i ljudima.


Pročitajte i ovo...