Home VestiBiznis & Finansije „Leoni“ širi proizvodnju

„Leoni“ širi proizvodnju

by bifadmin

Nemačka kompanija za proizvodnju elektrokablova „Leoni“ povećaće broj radnika u Prokuplju sa 800 na 1.500, a ukoliko sklope ugovor sa „Fijatom“ zaposliće dodatno 1.000 ljudi, najavio je ministar Mlađan Dinkić.

Dolazak nemačke kompanije „Leoni“ u Srbiju, evropskog lidera u proizvodnji elektrokablova za automobile, jedna je od najvećih investicija kod nas. U fabriku u Prokuplju, koja je otvorena pre nepunih dvanaest meseci, nemački partner i Vlada Srbije uložili su deset miliona evra.

Dinkić je rekao da kompanija „Leoni“ pregovara za dobavljački ugovor sa „Fijatom“ i da bi u tom slučaju zaposlila još 1.000 ljudi:

„Mi imamo odličnu saradnju sa investitorima iz Bavarske. Skoro četvrtina ukupne trgovine sa Nemačkom, je upravo sa Bavarskom. Zahvaljujući dolasku „Leonija“ i „Dreksler Majera“ mi smo uspeli da ostvarimo suficit u spoljnoj trgovini sa tom pokrajinom“.

Prema njegovim rečima, jako je važno da postoji veliki interes bavarskih kompanija iz svih oblasti za dolazak u Srbiju, jer postoje pozitivni primeri kompanija koje su već tu, kao što su „Knauf“, „Simens“, „Leoni“, „Dreksler Majer“, „Gramer“ i drugi, koji daju podstrek ostalima da dođu u našu zemlju.

Pročitajte i ovo...