Home VestiBiznis & Finansije UNIQA postala član međunarodne organizacije Euphoria

UNIQA postala član međunarodne organizacije Euphoria

by bifadmin

UNIQA osiguranje jedina je osiguravajuća kuća sa teritorije Srbije koja je postala član međunarodne organizacije Euphoria, koja već 12 godina uspešno rešava odštetne zahteve nastale kao posledica saobraćajnih nezgoda u inostranstvu. UNIQA je prema zvaničnom izveštaju Narodne banke Srbije već drugu godinu za redom proglašena za najažurniju u isplati šteta obeveznog osiguranja od autoodgovornosti.

Imajući u vidu princip Euphorie: jedna zemlja – jedna članica, UNIQA Srbiji je ukazana velika čast, ali istovremeno i velika obaveza da u svemu ispoštuje izuzetno visoke kriterijume u postupku rešavanja predmetnih šteta.

Članstvo u Euphoriji omogućava punu zaštitu domaćim licima oštećenima u saobraćajnim nezgodama koje su nastale u našoj zemlji, a prouzrokovane su od inostranih vozača, koji su osigurani u osiguravajućim društvima – članicama Euphorie. Da bi se izvršila nadoknada štete od inostranog lica, domaći vozači, bez obzira kod kog domaćeg osiguravajućeg društva je vozilo osigurano, prijavu štete obavljaju u UNIQA osiguranju, koja vrši nadoknadu nastale štete, a potom, putem organizacije Euphoria, istu refundira od inostranog osiguravača. Pored toga, kao član organizacije Euphoria, UNIQA pruža i neophodnu pravnu pomoć.

Euphoria je osnovana 1998. godine upravo iz potrebe rešavanja ovih problema, na inicijativunezavisnih evropskih zemalja koje su prve skrenule pažnju, upravo u želji da svojim građanima koji pretpre nezgodu sa motornim vozilom u inostranstvu obezbede isti nivo zaštite kao i kada je reč o nezgodama u njihovim zemljama u kojima žive.

Razlog je ne samo pomoć oštećenom licu u kompenzaciji štete u njegovoj domaćoj zemlji, već takođe ostavlja osobi mogućnost obrade štete koja se lako pokriva zato što se primenjuje domaći zakon u mestu gde je šteta nastala i izvršava adekvatna nadoknada.

Pročitajte i ovo...