Home VestiBiznis & Finansije Salford prodaje svoje kompanije

Salford prodaje svoje kompanije

by bifadmin

Odluka Upravnog suda da su „Salford“ mlekarezloupotrebile dominantan položaj na tržištu izazvala jepredsednika Upravnog odbora i direktora ovog investicionog fonda da izjavi kako će „Salford“, koji u svom sastavu ima ipreduzeća „Knjaz Miloš” i „Bambi Banat”,u naredne dve godine prodati kompanije koje ovde ima, ali da će reinvestirati u Srbiju možda u iste delatnosti kao i do sada, a možda u energetiku i telekomunikacije jer i sa tim poslovima imaju iskustva.

Dosta nam je više da sa državom koja nema viziju dugoročnog razvoja poljoprivrede razgovaramo preko sudova i medija, rekao Judžin Džafi, predsednik UO ovog investicionog fonda i pozvao državu da zajedno rade kako bi Srbija spremno dočekala 2014. kada će srpsko mlekarstvo zbog smanjenja carina biti izloženo većoj konkurenciji globalnih igrača.

Mlekare u sastavu „Dunav hrana grupe” nemaju dominantan položaj na tržištu mleka niti su ga zloupotrebile. Nestašica mleka nastala je zbog drastičnog smanjenja državnih subvencija, povećanja cena stočne hrane i velikog smanjenja stočnog fonda za 115.000 grla samo u prošloj godini, rekao je Judžin Džafi povodom problema u snabdevanju na tržištu mleka, kao i odluke Upravnog suda da su njihove mlekare zloupotrebile dominantan položaj.

Pročitajte i ovo...