Home VestiBiznis & Finansije Uskoro zabrana prodaje alkohola posle 22h?

Uskoro zabrana prodaje alkohola posle 22h?

by bifadmin

Briga naše vlasti o zdravlju građana dokazuje se iz dana u dan, uglavnom zabranama. Posle zabrane pušenja u zatvorenim prostorima i na otvorenim ako hodate ali ne i ako stojite (!?),gradska skupština bi mogla da usvoji odlukuda Beograđani ubuduće neće moći da pazare alkoholna pića uvek kad to požele.

Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih radnji na području Beograda, kojom je posebno definisano da ovi objekti ne mogu prodavati alkoholna pića od 22.00 do 6.00, naći će se na dnevnom redu sednice 29. decembra.

Odlukom su obuhvaćeni prodavnice, samousluge, diskonti, robne kuće, specijalizovane prodavnice za prodaju novina i duvana, kiosci, trgovinski centri i benzinske stanice. U svim ovim objektima na vidnom mestu moraće da bude postavljeno upozorenje o zabrani prodaje alkoholnih pića u navedenom periodu.

Ako se pitate zašto, znate i sami da imamo problem sa budžetom, a predviđene kazne za kršenje ove odluke su za preduzetnike 20.000 dinara, a za trgovce 5.000.

Obrazloženje je naravno da će noćna zabrana trgovine alkoholom uticati na smanjenje zavisnosti, kao i na manji broj zdravstvenih problema povezanih sa alkoholizmom. Realno, izgleda da je pravi razlog zaista briga o zdravlju, ali zdravlju budžeta. Ako se smanji broj alkoholičara svaka im čast, mada mnogi psiholozi tvrde da stroge zabrane obično imaju suprotan efekat, pogotovu ako govorimo o tinejdžerima, koji su po prirodi buntovni.

Pročitajte i ovo...