Home VestiBiznis & Finansije METRO Cash & Carry započeo saradnju sa kompanijama iz konfekcijske industrije

METRO Cash & Carry započeo saradnju sa kompanijama iz konfekcijske industrije

by bifadmin

Veleprodajna kompanija METRO Cash & Carry Srbija proširila je svoju saradnju sa srpskim preduzećima u oblasti proizvodnje privatnih robnih marki na polje konfekcije, pružajući izvoznu šansu domaćoj industriji odeće koja će moći da plasira svoju robu u 29 zemalja.

Naime, beogradsko preduzeće Er.Co.Knit otpočelo je proizvodnju muških džempera pod imenom METRO robne marke Tailor & Son, dok je firma Socks BMD, takođe iz Beograda, pokrenula proizvodnju muških čarapa pod imenom METRO robne marke Authentic.

Zahvaljujući mogućnosti da proizvode privatnih robnih marki izvoze putem lanca METRO distributivnih centara širom sveta, kompanija Er.Co.Knit plasiraće džempere robne marke Tailor & Son i na tržište Hrvatske, za koju je dogovorena početna izvozna količina od 1.350 komada ovog proizvoda, a pregovara se i o izvozu u Bugarsku.

Kompanija METRO Cash & Carry trenutno sarađuje sa oko 60 srpskih firmi, koje proizvode 464 proizvoda METRO privatnih robnih marki, od kojih se 90, uključujući zamrznuto voće, masline i slatkiše, izvozi na tržišta Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Češke, Slovačke i Ukrajine.

Pročitajte i ovo...