Home VestiBiznis & Finansije Izabran najbolji medijski prilog iz oblasti energetske efikasnosti

Izabran najbolji medijski prilog iz oblasti energetske efikasnosti

by bifadmin

Na konkursu za najbolje medijske priloge iz oblasti energetske efikasnosti pobedio je rad novinarke RTS-a Ružice Vranjković. Čak 49 priloga prijavljeno je od septembra prošle godine, dok je konkurs organizovao Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF) u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom kompanije Henkel.

Titula pobednika konkursa za najbolji medijski prilog u oblasti energetske efikasnosti u 2010. godini pripala je Ružici Vranjković, RTS. Specijalnu nagradu CEDEF-a osvojila je Slavica Subotić Braun, RT Vojvodina. Specijalnu nagradu Agencije za energetsku efikasnost dobili su Zoran Novaković, Radio Zrenjanin i Slađana Topalović Nestorović, Nezavisna produkcija Media PRO, dok su nagradne plakete osvojili: Boban Trajković, PG Mreža; Zorica Lešović Stanojević, Čačanski glas i Dejan Spalović, Politika.

Žiri su činili Petar Jeremić, predsednik IO UNS-a; Jelka Jovanović, potpredsednik NUNS-a ; dr Miodrag Mesarović, generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku; Jovanka Arsić-Karišić, predsednik UO CEDEF-a, kao i predsednik žirija mr Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije.

„Imajući u vidu činjenicu da Srbija troši skoro šest puta više energije nego zemlje EU, CEDEF je raspisao konkurs sa ciljem da podstakne novinare da zainteresovanu javnost što više i bolje informišu o potrebi racionalnog korišćenja energije, a samim tim i o uštedama, kako u ličnom budžetu tako i u budžetu na lokalnom i državnom nivou. Neophodno je da svi zajedno shvatimo do koje mere je važno menjati svest i navike u neracionalnom korišćenju i rasipanju energije,“ izjavila je Jovanka Arsić-Karišić.

Pročitajte i ovo...