Home VestiBiznis & Finansije SAP potpisao ugovor sa Univerzitetom Singidunum

SAP potpisao ugovor sa Univerzitetom Singidunum

by bifadmin

Kompanija SAP, svetski lider u oblasti poslovnog softvera, danas je sa Univerzitetom Singidunum potpisala Ugovor o pristupanju ovog Univerziteta programu SAP University Alliance, koji omogućava studentima da koriste SAP softverska rešenja u edukaciji i istraživanjima.

Kompanija SAP, svetski lider u oblasti poslovnog softvera, danas je sa Univerzitetom Singidunum potpisala Ugovor o pristupanju ovog Univerziteta programu SAP University Alliance, koji omogućava studentima da koriste SAP softverska rešenja u edukaciji i istraživanjima.

Program omogućava studentima da iz prve ruke iskuse kako integrisani sistemi mogu pomoći kompanijama da budu efikasnije, produktivnije i profitabilnije. Ovaj program svršenim studentima daje komparativnu prednost prilikom zapošljavanja – uključujući mnogostruke opcije zapošljavanja na biznis i IT pozicijama, više menadžerskih mogućnosti i veće zarade.

SAP je ovim ugovorom i davanjem svojih softvera na korišćenje pružio mogućnost da se na praktičan način studenti Univerziteta Singidunum profesionalno usavršavaju. Singidunum je prvi Univerzitet u Srbiji koji je pristupio ovom programu. Ono što je suštinska razlika u odnosu na slične prethodne pokušaje jeste ušteda u resursima koji su bili potrebni da se implementiraju slični programi. Sada se u rešenjima radi direktno na SAP-ovim serverima kojima se pristupa jednostavnim logovanjem, bez neophodne implementacije na univerzitetima i fakultetima.

Povodom potpisivanja ugovora sa SAP-om, rektor Univerziteta Singidunum prof. dr. Milovan Stanišić je izjavio: „Velika nam je čast što je baš Univerzitet Singidunum dobio priliku da tokom studija obučava studente za rad u SAP poslovnom softveru i time se uvrstio u listu renomiranih svetskih univerziteta čiji studenti trenutno vladaju u svojoj struci, jer sa SAP softverima razvijaju sofisticirano iskustvo i najbolju praksu znanja i veštine za rad.”

Vladimir Popović, direktor SAP-a, je posle potpisivanja ugovora izjavio: “Drago mi je što studenti iz naše zemlje imaju priliku da, kao i njihove kolege širom sveta, tokom studija steknu praktična znanja u radu sa SAP softverom koja će im omogućiti prednost pri zapošljavanju. Sa druge strane ovim ugovorom pomažemo i kompanijama na srpskom tržištu da zaposle visokoobrazovan i stručan kadar za rad u SAP poslovnom softveru koji koristi više od 109.000 organizacija u više od 120 država sveta, među kojima je i više od dve trećime kompanija sa Forbsove liste 500 najvećih na svetu. Posebno mi je drago što je Univerzitet Singidunum prepoznao značaj SAP programa i nadamo se da je ovo samo početak jedne lepe saradnje.”

SAP University Alliance je program koji je pokrenut u Nemačkoj 2009. godine i okuplja univerzitete iz mnogih evropskih ali i afričkih zemalja. U program je do sada bilo uključeno više od 170.000 studenata na više od 800 univerziteta i škola širom sveta. Osnovna ideja ovog projekta je da se studentima pruži mogućnost prakse na SAP-ovim programima u toku studiranja i time poveća stopa zaposlenosti svršenih studenata, pri čemu se univerziteti i škole vide kao mesta gde se nalaze neophodni talenti. SAP University Alliance program poboljšava kvalitet radne snage još u periodu studiranja, fokusira se na biznis procese i pokriva različite discipline i na taj način samo pojačava nastavne programe sa praktičnog poslovnog aspekta.

Pročitajte i ovo...