Home VestiBiznis & Finansije Rezultati Grawe osiguranja u 2010. godini

Rezultati Grawe osiguranja u 2010. godini

by bifadmin

Kompanija Grawe osiguranje a.d.o. ostvarila je u prošloj godini neto dobit od 299 miliona dinara (2,8 miliona evra), što je za 57 odsto više u odnosu na 2009. godinu. U istom periodu bilansna suma uvećana je za 30 odsto i premašila je devet milijardi dinara.

„U 2011. godini ćemo nastaviti dijalog sa vlastima u cilju daljeg razvoja tržišta osiguranja, uvođenjem poreskih olakšica za životno osiguranje“, izjavio je tom prilikom Kristof Cetl, predsednik Upravnog odbora Grawe osiguranja u Srbiji. Iako su rast kursa od 10,02 odsto i pad indeksa BELEX-a od 1,8 odsto pokazatelji teške 2010. godine, celokupno tržište osiguranja u Srbiji doživelo je rast od 5,6 odsto zaključno sa oktobrom mesecom. „Blago jačanje tržišta odrazilo se i na porast premija životnog osiguranja sa sedam na devet evra po stanovniku. Prepoznaje se veliki potencijal srpskog tržišta i očekujemo da će posle kriznog perioda ono nastaviti sa ubrzanim rastom“, napominje Cetl.

Na osnovu naknade štete Grawe je u 2010. gdoini isplatio 385 miliona dinara. Krajem februara ove godine ova kompanija je najviše ulagala u državne hartije od vrednosti. U celokupnoj strukturi ulaganja hartije od vrednosti činile su 83 odsto učešća, depoziti 12,5 odsto, a trgovanje akcijama tek 1,5 odsto. Kompanija Grawe osiguranje u Srbiji beleži rast dobiti veći od 50 procenata već treću godinu za redom.

Pročitajte i ovo...