Home VestiBiznis & Finansije Upravna zgrada vredna 45 miliona evra

Upravna zgrada vredna 45 miliona evra

by bifadmin

Banca Intesa će do kraja 2013. godine izgraditi novu upravnu zgradu na Novom Beogradu, u vrednosti od 45 miliona evra. Nagrađeni projekat arhitekata Vladimira Lojanice i Anje Milić obuhvata ukupno 32.000 kvadrata prostora u kojem će biti smešteno oko hiljadu zaposlenih.

„Izgradnja nove upravne zgrade je dugotrajna investicija i jasan pokazatelj da želimo da nastavimo naša ulaganja u Srbiji. Naša banka je do sada, kroz dokapitalizaciju i inicijalne investicije uložila preko milijardu evra“, istakao je novi potpredsednik Upravnog odbora Banca Intesa, Marko Katalini. Prema njegovim rečima, rukovodstvo ove banke u Srbiji namerava da zadrži vodeće mesto u zemlji i dodatno poveća svoje učešće.

Nova zgrada Intese na Novom Beogradu biće izgrađena po najmodernijim ekološkim standardima, čime će biti postignut aušteda i do 30 odsto u izgradnji. U njoj će biti sedišta i ćerki firmi ove grupacije, a osim poslovnih prostorija, sadržaće i ambulantu, vrtić za decu zaposlenih, edukacioni centar, parking, restoran, VIP apartmane, kao i prostor za odvijanje kulturno-umetničkih događaja.

Pročitajte i ovo...