Home VestiBiznis & Finansije Uskoro počinje Operacija Zelengrad

Uskoro počinje Operacija Zelengrad

by bifadmin

U sredu 4. maja počinje Operacija Zelengrad u okviru koje će građani i kompanije u Beogradu moći da usvoje svoje stablo i otkupe „dug prema prirodi“, koji svakodnevno proizvode trošenjem energije i vožnjom automobila.

Kampanja Operacija Zelengrad biće zvanično otvorena u sredu, 4. maja 2011. godine, u 19 časova, izložbom fotografija poznatih ličnosti koje su podržale projekat u galeriji New Moment (Hilandarska 14). Autor izložbe je fotograf Nebojša Babić.

Na svečanosti će govoriti:

Suzana Đorđević, Fond Ecotopia

Goran Trivan, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda

Radovan Draškić, Zelenilo Beograd

Gabor Bekefi, Generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija

U četvrtak, 5. maja 2011. godine, u 11 časova, počinje prva ovogodišnja akcija sadnje 100 stabala crvenog hrasta, jasena i javora na Rajsovoj padini (Vukovarska 10, u blizini novog mosta preko Ade Ciganlije), koja će predstavljati zaštitni pojas od izduvnih gasova i buke za žitelje ovog dela grada.

Cilj kampanje je da se, do kraja 2011. godine, posadi 5.000 stabala i tako poboljša šumovitost i kvalitet života građana u Beogradu.

Operaciju Zelengrad do sada je podržala kompanija Carlsberg Srbija i brojne javne ličnosti, među kojima su glumci filma „Montevideo“ – Miloš Biković i Petar Strugar, glumica Paulina Manov, bend Zemlja gruva, bivša manekenka i modni novinar Irena Mišović, pisac Dule Nedeljković, košarkaš Dejan Koturović, voditelj MTV-ja Galeb Nikačević i voditelji Studija B Irena Jovanović i Jugoslav Pantelić, kao i karikaturista Predrag Koraksić-Corax.

Pročitajte i ovo...