Home VestiBiznis & Finansije BBC o korupciji u redovima FIFA-e

BBC o korupciji u redovima FIFA-e

by bifadmin

BBC će večeras emitovati emisiju o korupmiranosti zvaničnika FIFA-e, za koje ova medijska kuća tvrdi da su pokušali blokirati objavljivanje dokumenata koji otkrivaju identitet visokozvaničnika institucije koji su morali vratiti primljeni mito za nameštanje televizijskih prava za prenos utakmica.

Naime, radi se o podmićivanju FIFA-inih članova tokom 90-ih godina prošlog veka sa računasportsko-marketinške kompanije International Sports and Leisure (ISL). Inkriminisani sunekadašnji dugogodišnji (1974.-1998.) FIFA-in predsednik Joao Havelange, njegov nekadašnji zet Ricardo Teixeira (63), od 1989. godine predsednik Brazilske fudbalske federacije (CBF) i aktuelni član FIFA-ina Izvršnog odbora.

Pomenuti Brazilci se terete da su primili mito za dodelu televizijskih prava prenošenja utakmica Svetskog prvenstva. Osim toga, BBC nalazi i da jeJack Warner, FIFA-in potpredsednik iz Trinidada i Tobaga, preprodavao ulaznice za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine preko posredničke firme koju je kontrolisao.

Više o ovome na sajtu BBC-a.

Pročitajte i ovo...