Home VestiBiznis & Finansije Crédit Agricole Srbija spremna da investira u srpski agrar

Crédit Agricole Srbija spremna da investira u srpski agrar

by bifadmin

U okviru 78. međunarodnog poljoprivrednog sajma, Crédit Agricole Srbija organizovala je konferenciju na temu “Podizanje konkurentnosti kao uslov održivog razvoja”, na kojoj je zaključeno da su srpskom agraru potrebne investicije i objedinjavanje usitnjene proizvodnje.

Marija Marić Mitrović, član IO Credit Agricole Srbija i rukovodilac Divizije za privredno i poljoprivredno bankarstvo tom prilikom podsetila je da Credit Agricole na sajmu imaspecijalnu sajamsku ponudu „kojom smo obezbedili povoljne kamatne stope za kredite namenjene predstavnicima agro lanca“.

Naime, u okviru 78. međunarodnog poljoprivrednog sajma, Crédit Agricole Srbija pripremila je specijalnu ponudu za kredite namenjene poljoprivredi sa nominalnom kamatnom stopom od 4,99 odsto godišnje i efektivnom kamatnom stopom od 5,54 odsto godišnje. Obezbeđivanjem povoljnih kredita i usluga za poljoprivredni sektor, Crédit Agricole Srbija opravdava titulu banke–partnera novosadskog poljoprivrednog sajma, koju je dobila uspostavljanjem trogodišnjeg strateškog partnerstva sa ovom institucijom.

Na konferenciji je takođe istaknuta potreba za boljim sistemskim pristupom finansiranju srpske poljoprivrede u čemu državne institucije i banke imaju ključnu ulogu. Predstavnici francuskih poljoprivrednika su kolegama iz Srbije preneli iskustva iz svoje zemlje kada je u pitanju kreiranje asocijacija i zadruga u cilju zajedničkog nastupa na tržištu. Istaknuta je potreba za objedinjavanjem usitnjene proizvodnje kao dobrog modela opstanka, oživljavanja i daljeg i razvoja ruralnih sredina.

Pročitajte i ovo...