Home VestiBiznis & Finansije Unika osiguranje imalo rast premije od 20 odsto

Unika osiguranje imalo rast premije od 20 odsto

by bifadmin

UNIQA osiguranje u Srbiji nastavlja da beleži rast i u prvom kvartalu 2011. godine, u kome jeprema preliminarnim rezultatima poslovanjazabeležilo rast premije od 20,10% u odnosu na isti period prošle godine, što u dinarima iznosi 848.034.000.UNIQA je ostvarila najveći rast u procentima među prvih pet osiguravajućih kompanija na našem tržištu u poslednje četiri poslovne godine i obezbedila tržišno učešće od 6,14% na kraju 2010. godine.

“Do kraja ove godine nameravamo da razvijemo programe privatnog zdravstvenog osiguranja, sa fokusom na korporativne klijente. U tome će nam svakako pomoći preneta iskustva i „know-how“ stečeni u matičnoj kompaniji, s obzirom da je u Austriji UNIQA lider na polju zdravstvenog osiguranja. “ – izjavio je predsednik Upravnog odbora, gospodin Višnjić.

UNIQA osiguranje, novembra ove godine proslavlja 5 godina poslovanja u Srbiji. Od svog dolaska na srpsko tržište UNIQA beleži konstantan rast, a u periodu od novembra 2006. godine do danas, UNIQA je u Srbiji investirala oko 50 miliona evra.

UNIQA group Austria takođe nastavlja sa pozitivnim trendom, jer je prema preliminarnim podacima za prvi kvartal ostvarila rast nekonsolidovane premije koncerna od 3,5% na oko 1.768 milijarde evra. UNIQA grupa je 2010. godinu završila veoma uspešno. Prema konačnim rezultatima, po prvi put je ostvaren rast fakturisane premije koncerna od preko 6,2 milijarde evra i profit od 153 miliona evra. Najznačajniji pokretač rasta bilo je međunarodno poslovanje sa porastom premije od preko 20%

Pročitajte i ovo...