Home VestiBiznis & Finansije Centralno-evropski forum za razvoj – CEDEF počinje u petak

Centralno-evropski forum za razvoj – CEDEF počinje u petak

by bifadmin

Na Drugom Međunarodnom forumu za razvoj govoriće se o finansijskim podrškama projektimaiz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, kao i izvorima dobre prakse u ovoj oblasti, kao što sumeđunarodne finansijske i razvojne organizacije, banke i realizovani projekti vodećih kompanija.

Novom regulativom Srbije je predviđeno formiranje Fonda za energetsku efikasnost. Osim Fonda koji će biti prekretnica u sprovođenju projekata EE i OIE na lokalnom nivou, u industriji i domaćinstvima, u Srbiji su na raspolaganju i drugi izvori finansiranja koji će biti predstavljeni na Forumu.

Poseban aspekt Foruma je predstavljanje jedinstvenog „Vodiča za izvore finansiranja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora”. Namenjen je lokalnoj samoupravi, privredi i domaćinstvima i sadrži po prvi put sistematizovane i na jedno mestu sakupljene informacije o izvorima mogućeg finansiranja EE i OIE projekata. Cilj publikacije je podsticaj većeg obima investiranja u ove projekte i olakšani pristup izvorima finansiranja kroz sistematizovane informacije prezentovane u Vodiču.

Pročitajte i ovo...