Home VestiBiznis & Finansije Konkurs za korporativnu filantropiju

Konkurs za korporativnu filantropiju

by bifadmin

Konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju otvaren je danas, 6. septembra 2011. a rok za prijem prijava je 7. oktobar 2011. godine. Balkanski fond za lokalne inicijative, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), dodeljuje nagradu peti put za redom.

VIRTUS je nagrada ustanovljena 2007, kao prvo priznanje ove vrste u Srbiji. Namenjena je kompanijama i preduzećima koja su tokom 2010/11. godine na najdelotvorniji način doprinela opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativne fondove i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave. Kandidate za nagrade mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, a i same kompanije i preduzeća mogu da prijave svoje programe.

VIRTUS nagrada za 2011. godinu biće dodeljena u četiri glavne kategorije:
1. Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou
2. Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
3. Nagrada za malo i srednje preduzeće
4.Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora
Pored ovih nagrada, biće dodeljena i tri posebna priznanja:
1. Nagrada za podršku najinovativnijem projektu godine
2. Nagrada za volontiranje
3. Specijalna nagrada za medijski doprinos

Pročitajte i ovo...