Home VestiBiznis & Finansije Građanima je bezbednost prioritet

Građanima je bezbednost prioritet

by bifadmin

Philipsovo i CESID-ovo istraživanje o kvalitetu života u gradovima Srbije pokazalo je da su građanima velikih gradovasigurnost i bezbednost prvi nalisti prioriteta za poboljšanje kvaliteta života.

Za njima slede čistoća iupravljanje otpadom, potrošačka korpa i javni prevoz, putevi i parking.

Što se tiče bezbednosti, blizu dve trećine građana se oseća bezbednije danju nego noću, ali to su uglavnom oni na periferiji, dok se većina onih koji žive u osvetljenim centralnim ulicama i noću oseća bezbedno. Što se tiče kvaliteta života, Novosađani i Beograđani su zadovoljni životom u svojim gradovima, ali ih ne ocenjuju kao dobra mesta za rad.

Na prezentaciji rezultata bili su i predstavnici drugih lokalnih samouprava, koji su iznosili svoja iskustva u unapređenju života u svojim gradovima. Tako je Tomislav Ratković, pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej, objasnio kako se opština zadužila da bi promenila javno osvetljenje i kako sada otplaćuje kredit bez problema od ušteda koje ima zbog korišćenja energetski efikasnih sijalica. Tako je ovaj gradić dobio lepše noćno lice, ali i uštedu u budžetu koja će biti trajna kada se kredit otplati.

Pročitajte i ovo...