Home VestiBiznis & Finansije NALED: Portugalska investiciona misija

NALED: Portugalska investiciona misija

by bifadmin

Radi dobijanja sredstva na osnovu projekata ubuduće će kod fondova Evropske unije zajednički konkurisati Udruženje voda iz Portugalije i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED). To je potvrđeno potpisivanjem Memoranduma, a tako dobijeni novac će biti korišćen u oblasti voda i vodoprivrede u opštinama Srbije.

„Jedan od ciljeva portugalske investicione misije je da pomognemo lokalnim zajednicama da efikasno pripreme projekte, kako da obezbede sredstva iz fondova kao i na koji način da se kandiduju za kredite kod meĎunarodnih finansijskih institucija kako bi se obezbedila sredstva u oblasti vodosnabdevanja i prerade voda u gradovima i opštinama Srbije“, ocena je Vladimira Čupića, predsednik UO NALED.

Prethodna tri dana, predstavnici sedam kompanija iz Portugala i Portugalskog udruženja voda, imali su sastanke sa predstavnicima Srbija voda, Beograd voda, Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, kao i Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Posetili su i Bujanovac, a gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji predstavili su im i konkretne projekte za koje obe strane imaju zajednički poslovni interes. Portuglaske kompanije zainteresovane su za ulaganja u oblasti prerade voda, navodnjavanja i izgradnje mini hidroelektrana.

Pročitajte i ovo...