Home VestiBiznis & Finansije Poslovna inteligencija osnovala firmu u Londonu

Poslovna inteligencija osnovala firmu u Londonu

by bifadmin

Poslovna inteligencija d.o.o., vodeća firma u regionu za implementaciju informacionih sistema za podršku poslovnom odlučivanju, otvorila je filijalu u Londonu iz koje će se razvijati poslovanje na tržištima država članica Evropske unije. Filijala u Velikoj Britaniji zove se BIRD Consulting, što je skraćenica od Business Intelligence Research and Develpoment.

Uprava firme odlučila se za otvaranje filijale u Londonu i širenje poslovanja na tržišta država Evropske unije kao logičan korak u razvoju, budući da je prerasla regionalne okvire. U 2011. godini potpisano je nekoliko ugovora za implementaciju analitičkih sistema sa korisnicima iz Švajcarske, Velike Britanije i Rumunije ukupne vrednosti od preko dvestotine šezdeset hiljada eura, te je u toku realizacija ugovorenih projekata i priprema novih projekata i u drugim državama Unije.

Širenje poslovanja na nova tržišta praćeno je i proširenjem konsultantskog tima. Tokom 2011. godine, Poslovna inteligencija je zaposlila nekolicinu mladih stručnjaka koji će imati priliku da učestvuju na postojećim i budućim projektima i stiču dragoceno iskustvo, kako bi firma bila konkurentnija za učestvovanje na zahtevnim projektima na tržištima Unije u budućnosti.

˝Odluka da proširimo naše poslovanje na tržišta Evropske Unije je nužan i očekivan korak u našem razvoju. Osnivanjem filijale u Londonu bićemo u mogućnosti da ponudimo viši stepen izvrsnosti u pripremi, vođenju i realizaciji projekata za nove klijente sa tržišta Unije, pogotovo kada Hrvatska uđe u punopravno članstvo i postane deo zajedničkog tržišta. Do sada je udeo izvoza u našim prihodima bio oko 40%, ali radilo se uglavnom o prihodima iz našeg regiona. Očekujemo da ćemo već od sledeće godine barem 30% naših prihoda od rešenja i usluga ostvarivati od korisnika iz država Unije.˝ izjavio je Dražen Oreščanin, osnivač i predsednik Uprave Poslovne inteligencije, povodnom pokretanja filijale u Londonu.

Pročitajte i ovo...