Home VestiBiznis & Finansije Mercator-S i Ekonomski fakultet u Beogradu potpisali ugovor o poslovnoj saradnji

Mercator-S i Ekonomski fakultet u Beogradu potpisali ugovor o poslovnoj saradnji

by bifadmin

Kompanija Mercator-S potpisala je Ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu. Ugovor je rezultat zajedničkog interesa dve institucije u oblasti razvoja i primene praktičnih znanja iz trgovine, ali i realizacija zajedničkih projekata koji uključuju organizaciju predavanja, volontiranje i zapošljavanje odgovarajućih kadrova. Ugovor su potpisali članica Uprave Grupe Mercator za Mercator trgovinu jugoistočne Evrope, mr Stanka Čurović i dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Marko Backović.

“Mercator-S, kao jedan od vodećih lanaca u Srbiji i deo Grupe Mercator, najvećeg trgovca prehrambenim proizvodima u regionu jugoistočne Evrope, omogućiće studentima Ekonomskog fakulteta da dobiju praktična znanja iz oblasti trgovine, usluge i menadžmenta od najboljih menadžera. Potpisani Ugovor predstavlja opredeljenje kompanije, koja je okrenuta napretku u svim segmentima poslovanja, da pruži svoj doprinos programu integracije Srbije u obrazovne tokove Evropske unije”, izjavila je mr Stanka Čurović, članica Uprave Grupe Mercator za Mercator trgovinu jugoistočne Evrope.

Saradnja će omogućiti studentima Ekonomskog fakulteta da obavljanju stručnu praksu u Mercatoru-S, dobiju podršku prilikom izrade sve vrste radova – seminarskih, pristupnih, završnih, diplomskih, master i doktorskih radova, kao i istraživački rad. Sporazum pruža mogućnost realizacije zajedničkih projekata, uključujući organizaciju kreativnih radionica i predavanja, ali i volontiranje i zapošljavanje diplomiranih ekonomista u kompaniji.

Grupa Mercator zapošljava više od 23.600 ljudi. U Srbiji, u kompaniji Mercator-S, do kraja 2011. godine, biće blizu 5.000 zaposlenih. Kao jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, Mercator-S kontinuirano ulaže u razvoj svojih kadrova, znanje i usavršavanje. U kompaniji, 3.600 zaposlenih je pohađalo neki vid usavršavanja, što iznosi skoro 80 posto od ukupnog broja zaposlenih. Pored zakonski obaveznih obuka, Mercator je za svoje zaposlene za prvih devet meseci 2011. godine organizovao 22.486 časova za stručnu obuku, ali i obuku za rukovođenje i lični razvoj, kao i obuku za novozaposlene. Kao rezultat ulaganja u razvoj i usavršavanje zaposlenih, samo u 2010. godini napredovalo je preko 1.000 saradnika u kompaniji. Deo zaposlenih Mercator-S polaznici su i Međunarodne poslovne akademije Mercator u Ljubljani, na kojoj se mladi, perspektivni kadrovi pripremaju za preuzimanje ključnih pozicija u regiji.

Pročitajte i ovo...