Home VestiBiznis & Finansije USAID Dodelio mladim poljoprivrednicima 150.000$ za započinjanje agrobiznisa

USAID Dodelio mladim poljoprivrednicima 150.000$ za započinjanje agrobiznisa

by bifadmin

Dvanaest mladih preduzetnika dobilo bespovratna sredstvaUSAID agrobiznis projektau iznosu od 11,6 miliona dinara (150.000 $) kako bi započeli svoje agro-biznise.

Dobitnici sredstava su pobednici takmičenja u izradi najboljeg agro-biznis plana koje je organizovao Agrobiznis projekat Američke agancije za medjunarodni razvoj.

class=“MsoNormal“>Mladim preduzetnicima su dodeljena i priznanja od strane Susan Kutor, direktorkekancelarije za ekonomski razvoj u okviru USAID-a i Miloša Milovanovića, pomoćnika Ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

class=“MsoNormal“>Tokom obraćanja, Susan Kutor je navela da će Agrobiznis projekat nastaviti da saradjuje sa mladim preduzetnicima kako bi oni uspeli u svojim namerama da stvore jake i uspešne kompanije. Takodje je navela da, „do narednog septembra, 16 nagradjenih iz prethodnih konkursa za najbolji biznis plan koje je takodje organizovao Agrobiznis projekat, očekuju povraćaj na uložena bespovratna sredstva u iznosu 4 prema 1 kroz povećanu prodaju. Ove firme će do tada otvoriti skoro 100 novih radnih mesta.“

class=“MsoNormal“>Mladi preduzetnici će uz pomoć dodeljenih sredstava započeti poslovanje u raznim oblastima, kao što je prerada mleka i uzgajanje i prerada voća, povrća i lekovitog bilja. Svi mladi preduzetnici su završili obuku u oblasti preduzetništva koju je finansirao USAID.

class=“MsoNormal“>Od 2002. godine, USAID je investirao više od 662,5 miliona dolara kako bi stimulisaoekonomski razvoj, ojačao pravosudni sistem i promovisao dobro upravljanje u Srbiji.

Pročitajte i ovo...