Home VestiBiznis & Finansije Epl obara rekorde

Epl obara rekorde

by bifadmin

class=“MsoNormal“>Kompanija Epl (Apple) je prevazišla sva berzanska očekivanja na Vol Stritu pošto je u poslednjem kvartalu postigla rekordne rezultate, zabeleživši skoro 100 milijardi dolara prihoda, od toga 46,3 milijardi zahvaljujući prodaji preko 37 miliona komada ajfon uređaja.

class=“MsoNormal“>

Tim Kuk, izvršni direktor Epla, istakao je da su ovi izuzetni rezultati postignuti zahvaljujući velikoj potražnji za modelom ajfona 4S, ali i ajpedima, koji drugu godinu za redom obaraju rekorde prodaje. 4S je zabeležio rast prodaje od 128% u odnosu na isti period prošle godine, a ajpedi rast od 111%. Nastavak dobrih rezultata očekuje se i u tekućem kvartalu, pošto je 4S počeo da se distribuira i na kineskom tržištu.

Akcije Epla su porasle za 7,5 odsto i dostigle vrednost od 451,94$. IT gigant iz Silikonske doline zabeležio je neto profit u iznosu od 13,06 milijardi dolara, odnosno 13,87 dolara po akciji, daleko ispred prethodnih predviđanja analitičara koj isu očekivali profit od približno 10$ po akciji. Menadžment kompanije najavio je da neće dozvoliti da “novostečeni novac dugo bude neiskorišćen” i da traži načine da uloži sredstva u dalji razvoj.

Pročitajte i ovo...