Home VestiBiznis & Finansije Hrvatska: Ponovo porez na SMS i MMS

Hrvatska: Ponovo porez na SMS i MMS

by bifadmin

Hrvatska Vlada odlučila je da vrati porez koji je prethodna Vlada ukinula, a koji će plaćati mobilni operateri. Porez je šest odsto nana SMS i MMS usluge a opravdava se podsticanjem operatera da ulažu u infrastrukturu, kao i naporima da se smanje cene ovih usluga, koje su među najvišima u Evropi.

Iako je kriza mobilni operateri imaju velike profite, a premijer Zoran Milanović smatra da je razlog ovomekvalitetna infrastruktura koja je izgrađena u proteklim decenijama, kao i poslovni ambijent koji su nasledili.

Međutim, operateri ne misle tako. Tri mobilne kompanije, Hrvatski Telekom, Vipnet i Tele2 Hrvatska, šokirane su i razočarane ovom Vladinom odlukom koju smatraju negativnom i za poslovne planove, a posebno za investicije u idućem razdoblju.

Iz HT-a su istakli da će ponovno uvođenje poreza na mobilne usluge dodatno smanjiti investicioni potencijal celog telekomunikacionog sektora, a kako to neposredno utiče i na BDP, smatraju da će smanjenje ulaganja u telekomunikacije imati neposredan učinak na razvoj privrede u celini.

Pročitajte i ovo...