Home VestiBiznis & Finansije Nemačka: Rast proizvodnje svima uliva optimizam

Nemačka: Rast proizvodnje svima uliva optimizam

by bifadmin

Nemačka proizvodnja rasla je u januaru, po prvi put od septembra prošle godine, što je izazvalo nadu da najjaču evropsku ekonomiju može zaobići recesija koju stručnjaci najavljuju za zimu.

Kako javlja CNBC, prema istraživanjima nemačke industrije indeks proizvodnje porastao je sa 48.4 na 50.9 ovog meseca, što je oraspoložilo građane koji se plaše novog talasa krize.

Predsednik Evropske centralne bake Mario Dragi rekao je da je program trogodišnjeg finansiranja od strane ove ustanove u decembru dao najbolje rezultate – novac se našao u realnoj ekonomiji i pomogao vlastima zemalja članica i tržištima obveznica.

Ovi podaci uneli su malo optimizma među analitičare i političke lidere preopkupirane borbom sa novo krizom. Uneli su veru u rast ekonomije. Nemačka je pokazala da može da prevaziđe ono što je svuda drugde u evrozoni problem, jer ona u kontinuitetu proizvodi proizvode visokog kvaliteta i veoma je konkuretnta van svog tržišta.

U Nemačkoj je takođe ovog meseca jedno drugo istraživanje, investitorskog sentimenta, pokazalo rekordni rast i opet izazvalo lavinu optimizma i nade da će cela ekonomija ove godine rasti.

Pročitajte i ovo...