Home VestiBiznis & Finansije Siemens na Sajmu zelene gradnje

Siemens na Sajmu zelene gradnje

by bifadmin

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd predstaviće svoja rešenja na sajmu Serbia Green Building Expo and Conference 2012, koji se u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije prvi put održava u Srbiji od 23. do 25. februara.

Približno 40 odsto energije u svetu troši se u zgradama. Na globalnom nivou, stambeni i poslovni objekti odgovorni su za 21 odsto emisije gasova koji uzrokuju efekat staklene bašte. Stoga se vlasnici objekata širom sveta sada suočavaju sa pritiscima da smanje upotrebu energije i negativan uticaj potrošnje energije na životnu sredinu svedu na minimum.

Najveći potrošači energije u zgradama su tehničke instalacije i rasveta, na koje odlazi 40 do 60 odsto ukupnih izdataka za energiju. Međutim, to ne mora da bude tako. Renoviranjem zgrada optimizuju se karakteristike opreme za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC), te se tako potrošnja energije može smanjiti za više od 40 odsto. Štaviše, ulaganja potrebna za ovakvu adaptaciju mogu se otplatiti kroz smanjenje troškova energije i održavanje ove opreme.

Siemens nudi sveobuhvatna rešenja i inovativne tehnologije pomoću kojih se, uz održavanje maksimalnog komfora, smanjuju izdaci za energiju. Ova rešenja povećavaju pouzdanost i operativne karakteristike objekata i imaju pozitivan uticaj na životnu sredinu. U saradnji sa svojim klijentima, Siemens razvija rentabilna rešenja za nabavku energije, energetsku efikasnost i upravljanje energijom tokom celokupnog veka trajanja objekta.

Sofisticiranom i integrisanom automatizacijom u zgradama i prostorijama može se značajno uštedeti energija. Korišćenjem Siemensovih sistema za automatizaciju i kontrolu u stambenim iposlovnim objektima mogu se ispuniti važni preduslovi koji obezbeđuju usaglašenost sa klasom A energetske efikasnosti. Ovi sistemi su fleksibilni i energetski efikasni jer integrišu sisteme koji obuhvataju sve bitne aspekte objekta, između ostalog i osvetljenje, roletne na prozorima, bezbednost i kontrolu ulaska u zgradu, kao i distribuciju električne energije.

Pored toga, sposobnost Siemensovih sistema da konstantno beleže i procenjuju potrošnju električne energije omogućavaju vlasnicima objekata da razmotre mogućnost za uštedu i ocene uspeh postojećih mera optimizacije korišćenja energije. Ovaj sistem se može povezati sa kompletnim paketom usluga i obukom klijenata u cilju obezbeđivanja trajne optimizacije objekta.

Siemens je do sada optimizovao 6,500 zgrada širom sveta, čime se emisija CO2 smanjila za 2,4 miliona tona i uštedelo više od milijardu evra.

Pročitajte i ovo...