Home VestiBiznis & Finansije S&T Serbia d.o.o. započela Projekat SAP ERP implementacije za „Valjaonicu Bakra Sevojno“

S&T Serbia d.o.o. započela Projekat SAP ERP implementacije za „Valjaonicu Bakra Sevojno“

by bifadmin

S&T Serbia d.o.o. krajem oktobra potpisala je ugovor i započela Projekat SAP ERP implementacije za „Valjaonicu Bakra Sevojno“ i kompaniju East Point Metals.Osnovnu delatnost Valjaonice bakra Sevojno čine prerada bakra i legura bakra valjanjem, presovanjem i izvlačenjem u standardne poluproizvode. Najveći deo proizvoda se plasira na inostrano tržište, ukupno 87%, u čemu prednjaci tržište Zapadne Evrope sa ukupnim učešćem od čak 57%, dok domaće tržište podrazumeva svega 13%.

Miloš Mihaljević , IT Manager East Point Metals, istakao je sledeće:

S&T Serbia izabran je za realizaciju implementacije SAP projekta u VBS-u i kompaniji East point Metals. Uzimajući u obzir važnost i kompleksnost samog projekta koji obuhvata Valjaonicu Bakra Sevojno i sve pripadajuće kompanije Eeast Point Metals-a, veliku pažnju smo posvetili procesu odlučivanja o izboru implementacionog partnera.

Jedan od glavnih ciljeva projekta i očekivanja predstavnika VBS-a i East Point Metals-a su postizanje adekvatne podrške poslovnim procesima odgovarajućim poslovnim rešenjem sa ciljem pravovremenog, bržeg i racionalnijeg upravljanja svim resursima preduzeća.

Samo neke od mnogih koristi su :

– Kvalitetnije izveštavanje na operativnom i strateškom nivou

– Smanjenje troškova procesa (izbacivanje suvišnih radnji na procesu)

– Uspostavljanje pune kontrole nad procesima u smislu da se tačno zna odgovornost određene osobe za process (početak, rad na procesu i kraj, odnosno izlaz procesa)

– Kvalitetnije upravljanje promenama

– Kvalitetnije upravljanje rizicima

– Automatizovano usklađivanje podataka između kompanija (u početku između kompanija u EPM grupi, a kasnije i sa partnerskim firmama)

Projekat SAP ERP implementacije za „Valjaonicu Bakra Sevojno“ i “East Point Metals” podrazumeva pored Implementacije SAP ERP rešenja i isporuku SAP licenci, Roll-out-e, kao i paralelne implementacije potrebnih SAP ERP modula u ostalim VBS zavisnim preduzećima i u okviru East Point kompanija u Nemačkoj, Kipru i Rusiji.

Pročitajte i ovo...