Home VestiBiznis & Finansije Večeras u Briselu debata o privlačenju investicija u Srbiju

Večeras u Briselu debata o privlačenju investicija u Srbiju

by bifadmin

Koliko je dobijanje kandidature za članstvo u Evropskoj uniji (EU) važno za privlačenje stranih investicija u Srbiju, tema je neformalne debate koja će danas biti održana u Briselu, uz najavljeno učešće zamenika premijera Ivice Dačića, ministra poljoprivrede Dušana Petrovića i generalne direktorke Dunav osiguranja Milenke Jezdimirović.

Do svetske ekonomske krize, Srbija je bila atraktivna za strane investitore i među omiljenim destinacijama za ulaganje u jugoistočnoj Evropi, ističe se u najavi debate koju, u saradnji sa Vladom Srbije, organizuje nevladina organizacija Prijatelji Evrope.

Skup se održava uz podršku kompanije Dunav osiguranje, Transnafte i Elektroprivrede Srbije (EPS), u cilju analiziranja i boljeg razumevanja različitih pitanja evropske politike.

Mogućnosti investiranja u Srbiju i danas su atraktivne, napominje se u najavi skupa i poseća da je prošle godine zabeležen skroman povratak investitora.

Organizatori briselske debate, međutim, postavljaju pitanje šta je potrebno učiniti da bi se investicije uvećale, restrukturirala privreda i poboljšala poslovna klima, a pre svega ojačala vladavina prava. O tome će, pred stotinak predstavnika EU, političkih institucija, nevladinih organizacija, civilnog sektora, diplomatskih misija, biznisa i medija, raspravljati učesnici debate. Među njima su i pojedini strani investitori u Srbiji, kao i članovi Evropskog parlamenta i OECD.

Pročitajte i ovo...