Home VestiBiznis & Finansije Evropska štampa danas: od potapanja imigranata do generalnih štrajkova

Evropska štampa danas: od potapanja imigranata do generalnih štrajkova

by bifadmin

U prelistavanju današnjih izdanja evropskih časopisa izdavajaju se naslovi o mogućem padu holandske vlade, prošlogodišnjem utapanju severnoafričkih emigranata, radničkim protestima u Španiji.

El Periodico de Catalunya iz Barselone danas donosi tekst o generalnom štrajku sindikata u Španiji, koji preti da dodatno potpiri socijalne nemire u ovoj zemlji. Nešto severnije, Holanđani strepe da bi danas moglo da dođe do pada njihove vlade, zbog najave o rezu novih 10 milijardi dolara evra iz državnog budžeta kako bi se sadašnji deficit od 4,6% sveo na prihvatljivih 3%, piše De Volkskrant.


U Velikoj Britaniji, Gardijan ističe da je Evropa prošle godine pala na ispitu pošto je dopustila da preko 1.500 ilegalnih imigranata izgubi život u Sredozemnom moru nakon bekstva iz nemirima opterećenih zemalja Severne Afrike. Dejli Telegraf se na naslovnoj strani bavi više lokalnim temama i krivi političare da su odgovorni za eventualno izbijanje štrajka prevoznika naftnih derivata, zbog čega je moguće da će Britanija za Uskrs ostati bez dovoljen količine benzina.



Pročitajte i ovo...