Home VestiBiznis & Finansije Mikser Design Food: Veza između dizajna i gastronomije

Mikser Design Food: Veza između dizajna i gastronomije

by bifadmin

Mikser organizuje dizajnerski događaj posvećen hrani, Mikser Design Food, koji će se održati od 12-20 casova, 24. marta 2012. u Mikser House-u, Karađorđeva 46 u Beogradu. Događaj traje samo jedan dan, a sledeći je planiran za 28. april 2012.

U poslednjih nekoliko godina, većina svetski poznatih dizajnera počela je da se bavi nekim aspektom gastronomske kulture: sastojcima i njihovim pripremom, kulinarskom procesom, dizajnom kuhinje i predmeta u njoj, serviranjem hrane. Vrhunski kuvari, restorateri i supermarketi se okreću ka dizajnerima ne bi li svoju ponudi učinili kulturno relevantnijom i ekonomski komercijalnijom. U dizajnerskim krugovima, hrana polako postaje nova teritorija istraživanja i ne ograničava se samo na dizajn pakovanja. Od velikih dizajnerskih sajmova preko vodećih svetskih dizajnerskih škola, pojavljuju se radovi vezani za hranu, a organizacije koje obično okupljaju gastronomske profesionalce počinju da se bave i njenim dizajnom, kulturološkim aspektima, hranom kao doživljajem ili umetničkim performansom.

Organizacija Mikser po prvi put u Srbiji otvara ovu temu i poziva restorane, male i velike proizvođače hrane, male i velike vinarije, male radionice za izradu lokalnih specijaliteta, industrijske i grafičke dizajnere, proizvođače kuhinjske opreme, medije i zaljubljenike u gastronomiju koji se hranom i vinima bave sa takvom veštinom, posvećenošću i ljubavlju da ih to izdvaja u posebnu kategoriju. Kao izlagači na Mikser Design Food događaju izlagaci ce biti u prilici da prikažu i ponude na prodaju svoje proizvode posetiocima, da prate i učestvuju u programu radionica i živim casovima kuvanja, ili razmene iskustva sa istomišljenicima.

Kandidati mogu da se prijave do srede 21. marta u ponoć, slanjem maila na adresu food@mikser.rs

Prijava treba da sadrži:

1) ime izlagača ili naziv studija / radionice;

2) spisak radova koji će se prodavati, sa kratkim opisom i okvirnim dimenzijama radova (po mogućstvu fotografije radova – bilo kog kvaliteta);

3) kontakt (telefon, e-mail adresa, web stranica/facebook grupa – opciono).

Pročitajte i ovo...